ARTICOLE ANGAJARE, SCRISOAREA DE AFACERI
HOME | JOBURI | MESERII | ARTICOLE ANGAJARE
Clic pt detalii
  • Parti componente
• Formule de adresareO scrisoare de afaceri este compusa dintr-o serie de elemente care au o influenta hotaratoare asupra destinatarului. Acestea sunt: antetul, data, numele si prenumele destinatarului, titlul, paragraful initial, cuprinsul scrisorii, paragraful de incheiere, semnatura.

Antetul
Deoarece de cele mai multe ori scrisorilede afaceri sunt folosite in cadrul derularii contractelor de afaceri, este deosebit de important sa figureze in antetul scrisorii adresele ambelor parti. In compozitia acestuia intra toate detaliile privitoare la denumirea companiei, adresa. codul postal, numere de telefon, fax, telex.

Numele si prenumele destinatarului
Oamenii sunt deosebit de influentati de modul in care sunt prezentati, de modul in care li se vorbeste sau li se scrie. Chiar daca scrisoarea este adresata presedintelui, sau unui subaltern comunicarea trebuie facuta in mod corect. Astfel indiferent de genul corespondentei adresarea personalizata se va face impreuna cu titlul persoanei respective: domn, doamna sau profesie.
Exemplu:
Domnul Iacob Ionel
Presedintele companiei Company
Adresa..

Titlul
Acesta rezumeaza scopul scrisorii si se insereaza dupa formula de adresare. Un asemenea titlu nu se incheie cu punct.
Exemplu
Proprietati de vanzare al produselor

Paragraful initial
Este alcatuit adesea dintr-o singura propozitie, se refera la o scrisoare anterioara sau la desfasurarea afacerilor. Paragraful initial da tonul scrisorii, care poate fi unul prietenesc sau unul formal.

Cuprinsul scrisorii
Reprezinta continutul principal al scrisorii si este constituit din o insiruire de paragrafe structurate conform temei scrisorii.

Paragraful de incheiere
Acest paragraf este adesea folosit pentru a semnala actiunea pe care autorul spera sa o determine prin scrisoare.

Semnatura
Consta din semnatura, numele autorului deoarece multe semnaturi sunt ilizibile si functia oficiala a acestuia.HOME | JOBURI | MESERII | ARTICOLE ANGAJARE